Ultima IX: Ascension

Bugihässäkkä vaihtui parempaan toimivuuteen, joten nyt lienee aika aloittaa vinkkienkin jakaminen. Seuraavassa vino pino sekalaisia ohjeita ja vinkkejä.

New Maginciaan johtavassa luolassa tarvittava salasana on keelhaul. Destardissa tarvitaan puolestaan salasanaa inopia. Destardiin pääsee seuraamalla Village of Dawnin takaa menevää polkua ylös vuorelle, mistä löytyy sisäänkäynnin estävä jäälevy. Siitä pääsee eroon vaikkapa fireball-loitsulla. Myös Serpent's Holdiin saattaa olla vaikeuksia päästä. Se löytyy Trinsicin kaakkoispuolella olevien saarten eteläpuolelta. Sisäänkäynti on merenpohjassa.

Covetouksessa tarvittava miekka löytyy Minocissa virtaavan maanalaisen joen seinämältä. Covetous on pelin tuskallisimpia luolia, joten sieltä poistuessa kannattaa ottaa neljä pelissä myöhemmin tarvittavaa black rockia mukaan, jottei sinne tarvitse mennä toistamiseen. Wrong on myös hankala luola, johon on helppo juuttua. Eräs tärkeä nappi on piilotettu ovelasti vartijan pöydällä olevan kirjan alle. Vartijoista pääsee muuten eroon hyökkäämällä näiden kimppuun takaa päin tylpällä aseella varustettuna. Crook of Charming on hyvä vaihtoehto. Paimen saa tämän pelin alkuvaiheessa ehkä parhaan aseen heti mukaansa, ja muutkin löytävät sen New Maginciasta kallionkielekkeeltä.

Yewissä pitäisi konsultoida Book of Justicea. Se löytyy kirjastosta karttapallon takaa klikkaamalla hyllyssä näkyvää pientä vaaleanruskeaa kolmiota. Quill of Justicen löytämiseksi kirjassa annetut ohjeet ovat kuitenkin epätarkkoja. Kynä ei löydy suinkaan Yewin koillispuolelta, vaan idässä sijaitsevasta vuoristosta läheltä Empath Abbeytä seuraamalla vuoren huipulle johtavaa polkua, joka on merkitty oikeudenmukaisuuden symbolilla. Empath Abbeystä saa Candle of Loven mukaansa sytyttämällä korokkeella oleville jalustoille tulet.

Lisää aiheesta